Przepis:
Zacznij od podgrzania w małym rondelku jagód, soku z cytryny i cukru. Wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z palnika, zblenduj. Jeśli chcesz się pozbyć skórek, wystarczy kilka razy zamieszać rózgą, a skórki same przyczepią się do mieszadła.
Następnie żelatynę zalej małą ilością wody, tak aby ją tylko przykryć. Odstaw na około 10 minut, aby żelatyna napęczniała.
Po napęcznieniu żelatyny podgrzej ją na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia, uważaj, aby nie doprowadzić do wrzenia, bo straci swoje żelujące właściwości.
W drugim rondelku doprowadź do wrzenia śmietankę kremówkę i mleko. Zdejmij z palnika. Dodaj zblendowane jagody, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wszystko wymieszaj. Ostudzony krem podziel między przygotowane salaterki i schłodź w lodówce, najlepiej przez całą noc. Udekoruj migdałami i świeżymi jagodami.