Sposób przygotowania:
Przygotuj okrągłą formę i wyłóż ją papierem do pieczenia.
Nastaw piekarnik na 180° C.
Połowę masy makowej rozprowadź w formie do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku około 13 minut.
Po upieczeniu posmaruj warstwę makową połową powideł śliwkowych. Wyłóż na powidła połowę masy serowej i ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 13 minut.
Na podpieczoną masę serową delikatnie rozsmaruj pozostałą część masy makowej (ja, osobiście to bałam się rozsmarowywać, więc palcami delikatnie nakładałam kawałki masy makowej) i ponownie zapiekaj przez 13 minut.
Następnie posmaruj masę makową resztą powideł i wyłóż masę serową i zapiekaj ostatnie już 13 minut.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić ciasto w chłodnym miejscu a następnie wstawić do lodówki na minimum kilka godzin lub całą noc. Masa serowa w tym czasie się ładnie zetnie i wszystkie smaki się połączą.