Składniki:
Biszkopt:
8 białek w temp. pokojowej
120 g drobnego cukru do wypieków
3 żółtka
200 g zmielonych orzechów laskowych lub włoskich Helio
100 g wiórków kokosowych Helio
100 g rodzynków Helio
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem brzoskwiniowy:
syrop z 1 puszki brzoskwiń (puszka o masie ok. 820 g)
4 łyżki cukru
300 ml wody
2 opakowania budyniu waniliowego (bez cukru, na 500 ml)
5 żółtek
1 łyżka mąki pszennej
200 g masła
Dodatkowo:
1/3 szklanki mocnej kawy, wystudzonej
2 opakowania delicji o smaku pomarańczowym
1 łyżka żelatyny
2 galaretki o smaku pomarańczowym/brzoskwiniowym
brzoskwinie z puszki, pokrojone w plasterki