Przepis:
1. Piekarnik rozgrzać do 180C. Foremkę o wym. 18x18 wyłożyć papierem do pieczenia.
2. Wiorki kokosowe i pękamy rozdrobnić w mikserze na drobniejsze kawałki.
3. W misce wymieszać suche składniki: mąkę migdałową, mąkę kokosową,cynamon, sól, sodę oczyszczoną.
4. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: jajka, roztopiony olej kokosowy, syrop z agawy, esencje waniliową.
5. Suche składniki połączyć z mokrymi. Dodać rozdrobnione wiórki kokosowe i orzechy pekan. Na koniec dodać borówki amerykańskie i wszystko razem wymieszać.
6. Ciasto wyłożyć do foremki, wyrównać wierzch ciasta. Piec ok. 25-30
min. Wystudzić na kratce. Przechowywać w zamkniętym pojemniku aby
ciasto nie wysychało. Smacznego.