Przepis:
1. Mięso myjemy kroimy w paski lub kostkę.
2. Do miseczki z kilkoma łyżkami oliwy, wsypujemy curry, sól, pieprz, imbir i paprykę chilli. Dorzucamy wyciśnięty przez praskę czosnek i dolewamy 3-4 łyżki sosu sojowego.
3. Marynatą zalewamy mięso i trzymamy ok. 1 godziny w lodówce. Wiadomo najlepiej zostawić na całą noc aby kurczak przeszedł smakami.
4. Po tym czasie wrzucamy mięso wraz z marynatą na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy, aż curry zacznie się karmelizować.
5. Dodajemy wtedy mrożoną mieszankę warzyw i podsmażamy parę minut.
6. Makaron zalewamy zagotowaną wodą i odstawiamy też na chwilkę, odcedzamy a następnie dodajemy do kurczaka z warzywami. Doprawiamy do smaku sosem sojowym lub ulubionymi przyprawami.