Przepis:
Nadzienie: Rozpuść masło dodaj cukier, wodę, bułkę tartą, kakao, olejek i zagotuj. Wsyp orzechy i wymieszaj.
Do ciepłego mleka wsyp cukier i pokrusz drożdże. Wymieszaj i odstaw. Mąkę wysyp na stolnicę dodaj masło, żółtko i sól wszystko razem posiekaj. Wlej drożdże i porządnie zagnieć ciasto. Ciasto przełóż do worka foliowego dobrze zamknij i włóż do zimnej wody tak żeby całe się zanurzyło. Poczekaj aż wypłynie. Oprósz blat mąką i rozwałkuj ciasto. Wytnij trójkąty, nałóż nadzienie i zwiń. Posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz w 180*C na jasny złoty kolor 20-25 minut.
Z cukru pudru zrób gęsty lukier, posmaruj rogale i posyp grubo posiekanymi orzechami.