Przygotowanie ciasta:
W naczyniu mieszam żółtka z wodą i oliwą.
Dosypuje mąki tyle by nie kleiły się ręce i wrabiam.
Jeśli ciasto jest za suche dodaję wody, jesli zbyt kleiste dodaję mąki.
Musi być w każdym razie miękkie, elastycznie i nie klejące!
Wałkuję, wycinam koła szklanką i nadziewam farszem.
Przygotowanie farszu:
Ziemniaki udusić, dodać pure z dyni, ser i przyprawy
Dobrze wymieszać wszystkie składniki pozostawiając by przeszły.
Przygotowanie sosu:
Obrać gruszkę, pokroić w plastry.
Wrzucić do garnka i smazyć do czasu az puści sok.
Dodać miód i szczyptę papryki smażąc jeszcze przez chwilę.
Dodać na końcu pure z dyni, wymieszać i odstawić.
Sosem polać ugotowane pierożki.
Smacznego!