Przepis:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. W tym czasie przygotowujemy sos:
1. Cebulę oraz pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę oraz pieczarki.
3. Po ich zarumienieniu, dodajemy mięso. Całość smażymy ok. 15 minut.
4. Dodajemy na patelnię krojone pomidory i koncentrat. Całość często mieszamy i trzymamy na średnim ogniu ok. 10 minut.
5. Do sosu dodajemy ulubione przyprawy i doprawiamy go do smaku.
6. Po odcedzeniu makaronu nakładamy go na talerz, wierzch posypujemy oregano i bazylią.
7. Na tak przygotowany makaron nakładamy sos.
8. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
- Przepisy
0 komentarzy
Spaghetti bolognese! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.