Składniki:
- 700-800 gr dobrej jakości udźca wołowego pokrojonego w kostkę lub w nie wielkie kawałki tej samej wielkości
- 1 duża zielona papryka
- 1 duża czerwona papryka
- 2 duże cebuli
- 3 ząbki. czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 250 gr dyni hokaido lub innej odmiany pokrojonej w kostkę
- 2 puszka pokrojonych pomidorów bez skorki
- 80 gr koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka chilli w proszku
- 3 suszone pomidorki w zalewie
- 4 łyżeczki sosu worcestershire
- kilka kropel tabasco
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- ok. 30 gr oleju roślinnego
- sól, zmielony czarny pieprz
- Do podania: ryż, nachosy