PRZYGOTOWANIE:
Kaszę gryczaną gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Cebulę siekamy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy starty koper włoski, imbir i ząbek czosnku. Dorzucamy kaszę i wbijamy jedno jajko. Następnie dodajemy pestki słonecznika i dyni oraz orzeszki pinii. Wsypujemy mąkę pszenno-orkiszową i bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Powinniśmy uzyskać lekką ,a zarazem lepką konsystencję.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy burgery za pomącą ringu lub foremki bezpośrednio na blaszce. Burgery pieczemy w temp. 200’C przez 25 min. W połowie pieczenia, przekręcamy burgery na drugą stronę.
Serwujemy z sadzonym jajkiem i mixem sałat. Możecie również dodać ulubiony sos, ogórka, pomidora i liście sałaty. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Burgery z kaszy gryczanej z sadzonym jajkiem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.