PRZYGOTOWANIE:
W garnku na oliwie podsmażamy drobno pokrojone polędwiczki z kurczaka z dodatkiem posiekanego imbiru, pasty krewetkowej Tom Yum i startej skórki z limonki. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę. Podsmażamy wszystko na wolnym ogniu ok. 5 min. Dolewamy bulionu warzywnego. Dodajemy rozbitą trawę cytrynową, liście limonki, sok z połówki limonki i pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu przez 15 min. Dolewamy mleko kokosowe, doprawiamy szczyptą soli i gotujemy jeszcze 5 min. Na końcu dodajemy świeżo posiekaną kolendrę. Jako dodatek do zupy polecam makaron ryżowy, długie wstążki.
Makaron moczymy przez ok 10 min. w zimnej wodzie i wrzucamy do gotującej się wody na ok. 2-3 min.
Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.