- Przepisy
0 komentarzy
SEROWE CIASTECZKA Z JABŁKAMI! [PRZEPIS]
Ser rozdrobnić, dodać cukier, skórkę z cytryny, szczyptę soli, cynamon i proszek do pieczenia. Całość wyrabiać, dodając tyle mąki, ile zabierze ser. Ciasto ma się nie kleić. Całość owinąć folią i przełożyć na 20 minut do lodówki. Jabłka umyć i pokroić w cienkie talarki, skropić je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie, podsypując je mąką na grubość około 1/2 cm. Wycinać krążki o średnicy 5cm. Każde ciastko posmarować rozmąconym jajkiem i nakładać na nie talarki jabłek. Posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z funkcją grzania góra- dół, aż nabiorą złotego koloru.
Brak komentarzy dla tego artykułu.