Przepis:
Foremkę o wymiarach zbliżonych do 20×30 cm natłuść minimalnie i wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę przesiej ze sobą, wymieszaj z proszkiem.
W garnuszku umieść wodę, olej i sól. Podgrzej, a kiedy mieszanka osiągnie punkt wrzenia, zdejmij z ognia i przesiej mąkę. Wymieszaj szybko za pomocą dużej sylikonowej szpatuły. Wystudź zupełnie.
Do niezbyt estetycznego ciasta, wbijaj po jednym jajku i za każdym razem dokładnie zmiksuj, pozbywając się grudek.
Połowę gładkiego ciasta rozsmaruj w formie za pomocą łopatki maczanej w wodzie. Piecz ok 35 minut. W ten sam sposób upiecz drugą część.
W tym czasie przygotuj krem. W szklance mleka rozrób mąkę. Pozostałe zagotuj z cukrem i wanilią. Do wrzącego wlej zimne i wymieszaj do powstania budyniu. Przełóż go do miski i wystudź zupełnie.
Masło ubij mikserem na jasną masę, a następnie dodawaj po łyżce budyniu. Po zużyciu całości miksuj jeszcze chwilę.
Wystudzone blaty ciasta połącz za pomocą kremu. Wierzch dociśnij dłonią.
Schłódź przez kilka godzin w lodówce.
Przed podaniem możesz oprószyć ciasto pudrem.
Smacznego!