Przepis:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem (fot.1). 1/3 ciasta zamrozić a resztę schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przygotować blaszkę o wymiarach 30 x 25 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia a następnie na dno wyłożyć równomiernie, warstwę ciasta z lodówki (fot.2). Rozgrzać piekarnik do temp. 200ºC i wstawić ciasto na 5 minut (tylko, żeby się lekko ścięło). Wyjąć z piekarnika.
Odsączone brzoskwinie pokroić w dość grubą kostkę i wyłożyć na cieście (fot.3).
Teraz czas na masę serową. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować krótko, tylko do połączenia składników i wyłożyć na brzoskwinie (fot.4).
Białka do masy makowo-kokosowej ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Następnie dodać mak, kokos i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Wyłożyć na masę serową (fot.5).
Wyjąć ciasto odłożone do zamrażalnika i na wierzch zetrzeć je na tarce (fot.6).
Piec około 60 minut w temp. 180ºC (bez termoobiegu).