- Przepisy
0 komentarzy
DOMOWY MAKARON Z LUBCZYKIEM! [PRZEPIS]
Mąkę wraz z solą przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie i wbić jajko. Dodać posiekany lubczyk. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Jeśli będzie za rzadkie to dodaj mąki, a jeśli za gęste to trochę wody. Ciasto, owinięte w bawełnianą ściereczkę odłożyć w ciepłe miejsce na około 30minut. Na rozgrzanej patelni smażymy posiekaną szalotkę i czosnek, dodajemy poszatkowaną marchew i cukinię, smażymy, aż warzywa zmiękną. Doprawić wedle smaku. Makaron rozwałkować dość cienko i koić w długie pasy. Każdy pas makaronu odkładamy na suchą ściereczkę i czekamy około 20 minut, aż lekko przeschnie. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Po odcedzeniu łączymy z warzywami i obficie posypujemy parmezanem.
Brak komentarzy dla tego artykułu.