Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka
- 1/2 szkl. cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 700 ml mleka
- 1/2-3/4 szkl. cukru
- 1 łyżka domowego cukru z prawdziwą wanilią
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 200 g masła
- 5 jabłek
- 2 galaretki kiwi/agrestowe
- 1 duża łyżka żelatyny
- 100 g wiórek kokosowych
- 20 g masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 3/4 szkl. ostudzonej herbaty
- 1-2 łyżki domowego ekstraktu z wanili*