Spód:
- 200 g kruchych ciastek
- 2 łyżki masła
Masa serowa:
- 500 g tłustego twarogu
- 500 g mascarpone
- skórka starta z 1 cytryny
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 5 jajek
- 2 żółtka
Mus malinowy:
- 800 g malin (mrożonych lub świeżych)
- opakowanie cukru wanilinowego
- 10 g żelatyny w proszku (1 pełna łyżka stołowa)
- 400 g śmietanki 36% (zimnej), najlepiej gęstej, z kubka
- 100 g śmietanki 30% (zimnej)
- 6 łyżek cukru pudru
Dekoracja:
- świeże maliny
- listki mięty
- 50 g białej czekolady
- 3 łyżki śmietanki kremówki 30%