Przepis:
1. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach, przez ok 20 minut, aż do zrumienienia na złoty kolor.
2. 1/3 szklanki soku odstawiamy do namaczania biszkoptów. Do około pół szklanki soku, wsypujemy budynie i dokładnie mieszamy. W rondelku podgrzewamy sok, a gdy zacznie się gotować, dodajemy masę z rozpuszczonymi budyniami. Jeszcze gorącą nieco gęstą masę, wylewamy na biszkopt.
Odstawiamy do przestygnięcia.
3. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy 3-4 łyżeczki cukru pudru (jeśli chcemy słodką śmietanę) śmietan-fixy, a na końcu wlewamy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody.
Wykładamy na chłodną masę z soku pomarańczowego.
4. Wierzch pokrywamy herbatnikami, namoczonymi w odlanym wcześniej soku. Ciastka możemy też polukrować.
SMACZNEGO ;]