~Składniki na spód~
- 1 szklanka orzechów makadamia
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- szczypta soli
Przygotować okrągłą foremkę o średnicy 18 cm. wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki zmiksować w food procesorze. Masę przełożyć do foremki, równomiernie rozprowadzić lekko ugniatając. Wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
~Składniki na warstwę orzechową~
- 1/3 szklanki pasty migdałowej lub tahini
- 1/3 syropu z agawy
- 1/4 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- szczypta soli
Wszystkie składniki zmiksować w food procesorze do gładkiej konsystencji. Przełożyć na spód, równomiernie rozprowadzić. Wstawić do lodówki do stężenia na ok. 1 godz.
~Składniki na polewę czekoladową~
- 3 łyżki kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 2 łyżki syropu z agawy