Wykonanie:
Herbatniki układamy na spodzie naczynia/formy. Galaretkę cytrynową, żelatynę i 3 łyżeczki cukru rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Ser mieszamy z serkiem mascarpone, śmietaną, tężejącą galaretką i śmietan-fixem. Masę przelewamy na herbatniki, a następnie ostrożnie wciskamy w nią ciepłe lody. Wkładamy do lodówki.
Pozostałe 2 galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Formę z stężałym ciastem wyciągamy z lodówki i wylewamy na nią tężejącą galaretkę. Formę ponownie wstawiamy do lodówki.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Sernik na zimno z ciepłymi lodami i galaretką (bez pieczenia)! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.