Z podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folie i wkładamy na 30 minut do lodówki. ciasto wałkujemy i wykładamy nim formę na tartę, nadmiar ciasta odkrawamy. Ciasto przykrywamy papierem i obciążamy grochem. Pieczemy 20 minut w 180 C, po tym czasie ściągamy papier z grochem i dopiekamy około 10 minut. Studzimy.
Śmietankę wlewamy do miski umieszczonej w kąpieli wodnej- ważne by miska nie stykała się z wodą w garnku, następnie dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do uzyskania gęstego kremu, studzimy. Miksujemy serek mascarpone dodajemy wystudzony krem czekoladowy, dokładnie miksujemy i wykładamy na tartę- możemy dosłodzić cukrem pudrem wg. upodobania. Truskawki myjemy i osuszamy kroimy na połówki układamy niedbale na tarcie. Kisiel gotujemy w większej ilości wody bez dodatku cukru, lejącym lekko wystudzonym smarujemy truskawki :).