- Przepisy
1 komentarz
RURKI SEROWE Z JABŁKAMI! [PRZEPIS]
Mąkę przesiewamy, i dodajemy do niej masło i cukier wanilinowy i siekamy jak na kruche ciaste. Dodajemy ser twarogowy i znowu siekamy. Po czym szybko zagniatamy ciasto w kule, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce ok 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze ćwiartki i posypujemy cynamonem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki. Ciasto będzie klejące, więc należy podsypać mąką przy rozwałkowywaniu. Wycinanmy kwadraty i zawijamy w nie przygotowane części jabłka. Układamy na blaszce w odstępach, bo trochę urosną. Pieczemy na złoty kolor około 25min. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub cynamonem.
Brak komentarzy dla tego artykułu.