wykonanie
Wodę przelej do dużej miski i ubijaj około 5- 7 minut, tak długo aż powstanie puszysta, sztywna piana. Masa nie może być ani trochę płynna. Możesz wykonać słynny test i odwrócić miskę do góry dnem tuż nad swoją głową. Jeżeli piana zlepiła Twoje włosy szybko pędź pod prysznic, a następnie otwieraj kolejną puszkę.
Przystąp do drugiego etapu czyli łączenia piany z cukrem. Mozolnie ubijając dodawaj stopniowo cukier- najlepiej łyżka po łyżce. Za każdym razem dokładnie ubij by dobrze się rozprowadził.
Dodaj sok z cytryny i krótko wymieszaj.
Powstałą masę napełnij szprycę cukierniczą. Dwie duże blachy z wyposażenie wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na nie małe, zgrabne bezy.
Susz 35-40 minut w temperaturze 150 stopni C.
Po upieczeniu pozostaw kilka minut na blasze, a następnie odklejaj ciasteczka.
Przygotuj karmel: wszystkie składniki wymieszaj w blenderze. Jeżeli chcesz uzyskać bardziej stałą masę, dodaj więcej oleju kokosowego lub na jakiś czas umieść krem w lodówce.
Beziki łącz ze sobą za pomocą kremu.