Przygotowanie:
1. Mięso wyjmij z lodówki 2 godziny przed smażeniem, umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
2. Przed smażeniem rozbij lekko je pięścią, posól i popieprz z obu stron oraz posmaruj delikatnie całe olejem rzepakowym.
3. Patelnie grillową mocno rozgrzej i na taką wyłóż przygotowywane mięso. Smaż z każdej strony po 2,5 min.
4. Po tym czasie odłóż na talerz, niech mięso odpocznie, puści krew. Około 6-8 minut.
5. W trakcie kiedy odpoczywają posmaruj steki masłem i wyciśnij świeżo czosnek.
6. Po tym czasie powrotem wrzuć stek na mocno rozgrzana patelnie i smaż lekko dociskając mięso 1 – 1,5 min (efekt taki jak na zdjęciu), jeżeli chcesz bardziej wysmażony smaż 2 min dłużej.
7. Gotowe mięso wyjmij na deskę i daj mu około 4 min aby odpoczęło w tym czasie przekrój świeżą bułkę, posmaruj ją delikatnie masłem.
8. Na bułkę wyłóż sałatę i majonez, następnie pokrojone w cienkie plastry mięso oraz kawałki sera.