Wykonanie:
Drożdże i cukier umieścić w naczyniu, dodać 50ml wody i pozostawić do wyrośnięcia na ok 15 minut aż mieszanka zacznie się pienić.
Mąkę, sól połączyć w misce, zrobić wgłębienie, dodac oliwę, wyrośnięte drożdże i resztę wody. Całość wyrobić ręcznie lub w malakserze. Przełożyć na blat, zagnieść i na 30 minut umiescić ponownie w misce odstawiając do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu zagnieść, rozwałkować na okrągłej blaszce, rozsmarować sos pomidorowy i włożyć farsz.
Wszystkie składniki pokroiłam, najpierw nałożyłam dwie łyżki pomidorów z puszki, posypałam oregano i bazylią, ułożyłam szynkę, ser, papryki, cebulę, pieczarki, następnie posypałam żółtym serem oraz parmezanem. Oprószyłam pieprzem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170' na ok 20 minut.
Smacznego!