- Przepisy
0 komentarzy
KURCZAK W AROMATYCZNYCH PIECZARKACH! [PRZEPIS]
Wymieszaj składniki mąki i wsyp ją do plastikowej torebki i włóż tam pokrojonego kurczaka i dobrze wymieszaj. Większe pieczarki przekrój na pół a małe zostaw. Podgrzej na patelni 2 łyżki masła i 1 łyżkę oliwy. Dodaj porcje kurczaka i smaż na średnim ogniu z dwóch stron do czerwoności. Wyciągnij kurczaka i odstaw na bok. Dodaj pozostałe 2 łyżki masła i wsyp wszystkie pieczarki. Dodaj czosnek i smaż całość około 5 minut na średnim ogniu. Dodaj bulion z kurczaka i usmażonego kurczaka. Gotuj wszystko około 20 minut. Dodaj kremówkę i dobrze wymieszaj całość. Po kilku minutach sos powinien zgęstnieć. Posyp obficie natką pietruszki.
Brak komentarzy dla tego artykułu.