- Przepisy
0 komentarzy
DZIKI RYŻ, ROLADKI Z KURCZAKA, DRESSING BAZYLIOWY! [PRZEPIS]
Ryż ugotuj wcześniej, aby zdążył ostygnąć. Nastaw piekarnik na 180º C. Rozbij filety z kurczaka i przypraw dobrze mięso. Na środku każdego płata mięsa ułóż kawałeczki papryki i parmezan. Zwiń dokładnie w roladkę i obtocz obficie w mącę.Smaż na rozgrzanej patelni (oleju wlej tak na około 0,5 cm). Smaż krótko z każdej strony na czerwony kolor. Następnie przełóż roladki do brytfanki nasmarowanej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 20minut. Dressing: Wszystkie składniki wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Na patelni, na oliwie podsmaż cebulkę i czosnek. Smaż kilka minut, aż cebula zmięknie. Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj i dodaj natkę pietruszki. Przypraw solą i pieprzem. Smaż tylko kilka minut. Smacznego! :)
Brak komentarzy dla tego artykułu.