PRZYGOTOWANIE placków warzywnych:
Wszystkie warzywa ( ziemniaki, cukinia, bakłażan, papryka) myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach lub przy pomocy robota kuchennego.
Starte warzywa przekładamy do miski. Dodajemy jajka, mąkę, bułkę tartą, mleko oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone na złoto układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć olej.
PRZYGOTOWANIE sosu z kurkami:
W pierwszej kolejności dokładnie myjemy kurki w zimnej wodzie. Umyte kurki osuszamy i odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy klarowane masło, a na nim podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę.
Dodajemy kurki i przesmażamy, aż grzyby zmiękną. Dolewamy śmietanę i redukujemy sos, aż delikatnie zgęstnieje. Doprawiamy sos solą i pieprze. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Tak przygotowanym sosem polewamy placki. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Placki warzywne w kremowym sosie z kurkami! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.