PRZYGOTOWANIE placków ziemniaczano-cukiniowych:
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie ścieramy cukinię i cebulę.
Dodajemy jajka, mąkę, sól, pieprz i starty parmezan. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Placki smażymy na złoty kolor na oleju rzepakowym. Usmażone placku układamy na ręczniku papierowym.
PRZYGOTOWANIE salsy pomidorowo-paprykowej:
Pomidora sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne.
Pomidora i paprykę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Przepisy
0 komentarzy
Placki ziemniaczano-cukiniowe z parmezanem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.