Przygotowanie:
1. Rozgrzać oliwę w woku lub dużej patelni na średnim ogniu.
2. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i starty na tarce imbir. Smażyć 1 minutę.
3. Dodać piersi kurczaka pokrojone w 1 cm paski i znowu smażyć 3 do 4 minut, aż się zarumieni, cały czas mieszając.
4. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, marchew i białą rzodkiew w paseczki oraz paprykę w krążki. Smażyć 1 minutę.
5. W kolejnym etapie dodać obrany groszek cukrowy i sos sojowy całość mieszać jeszcze 3 minuty.
6. W szklance rozpuścić mąkę kukurydzianą z bulionem z kurczaka i dodać do woka. Dusić 2 minuty, aż sos zgęstnieje.
7. Na sam koniec posypać łuskanym słonecznikiem i natka pietruszki.