PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę obieramy, kroimy na pół i wstawiamy do gotowania. Brokuły dorzucamy do marchewki na ostatnie 2 min. Warzywa powinny być aldente. Ugotowaną marchewkę i brokuły przelewamy zimną wodą, osuszamy, drobno siekamy i przekładamy do miski.
Soczewicę dokładnie płuczemy i gotujemy ok 8 min. Uważajmy aby jej nie rozgotować.
Do miski z warzywami dodajemy jajka oraz posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Dodajemy ugotowaną soczewicę, bułkę tartą i mąkę. Wszystko doprawiamy majerankiem, papryką słodką, kurkumą, solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Dłońmi formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż się zarumienią.
Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Kotlety warzywne z soczewicą! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.