Przepis:
Dzisiaj u mnie kolorowo, wiosennie i sałatkowo :) Jakiś czas temu znalazłam fajny przepis na warstwową sałatkę z lekko słodkawą nutą. Ponieważ bardzo lubię wszystkie składniki z osobna, byłam pewna, że po połączeniu da to wyśmienity efekt. I tak było. Sałatka wyszła super. Na 100% znajdzie się w moim stałym menu.
W stosunku do oryginalnego przepisu zmniejszyłam jedynie ilość ananasa i zamieniłam surową marchewkę na gotowaną, ponieważ wydaje mi się, że lepiej wtedy nawiązuje do reszty składników.
Seler konserwowy, kukurydzę, ananasa i czerwoną fasolkę dobrze osączyć z zalewy.
Ananasa pokroić w kostkę. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por opłukać i pokroić w półkrążki. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka na tarce o małych oczkach.