Jak przygotować:
Przesyp perełki tapioki do naczynia, zalej zimną wodą tak by wody było więcej i pozostaw na noc do namoczenia.
Następnego dnia zagotuj w czajniku sporą ilość wody. W tym czasie odsącz na sicie namoczone perełki tapioki i przesyp je do garnka, następnie zalej kuleczki wrzącą wodą, przemieszaj i poczekaj chwilę aż staną się przezroczyste. Ponownie odsącz tapiokę z wody i pozostaw na sicie. Opłucz garnek, wlej mleko i dodaj ksylitol oraz startą na drobnej tarce ziarno tonki. Zagotuj. Przesyp odsączoną tapiokę do gorącego mleka, przemieszaj by zbrylone kuleczki rozeszły się każda w swoją stronę i pozostaw do przestygnięcia. Po wystudzeniu dodaj kakao i dokładnie przemieszaj. Wstaw na noc do lodówki. Kolejnego dnia tapioka ma gęstą konsystencje, nadaje się do przełożenia w słoiki i udekorowania owocami. Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Wegańska czekoladowa tapioka z tonką! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.