wykonanie
Olej kokosowy rozpuść w garnuszku i wystudź. Stałą masę kokosową oddziel od wody i ubij jak śmietankę do tortów. Dodaj owoce oraz olej i zblenduj. Dosłódź do smaku i podkręć wanilią. Schłódź w lodówce, aż masa zacznie tężeć.
Spód tortownicy o średnicy 20 cm natłuść delikatnie i wyłóż papierem do pieczenia.
Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj stopniowo ksylitol, a następnie po jednym żółtku. Mąkę wraz z proszkiem, przesiej do masy jajecznej i wymieszaj delikatnie łyżką.
Połowę ciasta przełóż do foremki i piecz 10-12 minut, w temperaturze 190 stopni C. W ten sam sposób upiecz drugi blat. Wystudź.
Biszkopty nasącz i przełóż masą. Porządnie schłódź przed podaniem.
Ozdób wedle uznania.
Krój ostrym nożem, maczanym w ciepłej wodzie.
Smacznego!