wykonanie
Mąkę połącz z sodą. Dodaj płynne składniki i wymieszaj łyżką. Kwadratową foremkę o boku 20 cm natłuść minimalnie i wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż ciasto i dokładnie wyklej nim spód. Nakłuj widelcem. Piecz około 12 minut w temperaturze 190 stopni C.
Do garnka wsyp maliny, wlej syrop. Podgrzewaj i mieszaj, nie dodawaj wody. Kiedy uzyskasz mieszankę przypominającą konfiturę, przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i pozostaw do ostudzenia.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wraz z mlekiem. Odstaw do ostudzenia.
Na wystudzony spód wyłóż warstwę malin, a następnie polej równomiernie czekoladą. Ciasto schłódź minimum 2 h.
Krój ostrym nożem. Możesz udekorować kawałkami malin.
Smacznego!