Wykonanie:
- herbatniki kruszymy na drobno ,ja użyłam malaksera
- masło/margarynę oraz czekoladę mleczną rozpuszczamy w rondlu, następnie mieszamy z herbatnikami,
- mieszankę herbatnikową przenosimy do tortownicy i ugniatamy ale nie za mocno, tortownicę odstawiamy do lodówki na jakieś 20-30 minut tak żeby spód się zespolił
- żelatynę namaczamy w ⅓ szklanki zimnej wody, żeby napęczniała
- w kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę z dodatkiem 100ml śmietanki kremówki, gdy się rozpuści dodajemy napęczniałą żelatynę, całość mieszamy do połączenia się składników, odstawiamy do ostudzenia
- pozostałą schłodzoną śmietankę 500ml ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy 2 łyżki cukru pudru
- do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy 2-3 łyżki ubitej śmietany, mieszamy następnie masę czekoladową przekładamy do pozostałej ubitej śmietany, całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy,
- chłodzimy w lodówce 2-3 godziny
- gotowy torcik dekorujemy według upodobania