Wykonanie:
Masło roztopić i przestudzić. Herbatniki zmiksować w malakserze, przełożyć do miski i wymieszać z masłem. Na dno tortownicy o średnicy 21 cm położyć folię aluminiową i założyć obręcz, pozostawiając końce folii na zewnątrz tortownicy. Wyłożyć herbatniki i dociskając ręką, wyrównać na całej powierzchni. Wstawić do lodówki.
Twaróg zmielić dwu lub trzykrotnie. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić, żeby trochę przestygła. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno.
Do zmielonego twarogu dodać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować. Następnie cały czas ubijając wlewać żelatynę i dokładnie zmiksować. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na wcześniej przygotowany ciasteczkowy spód i wstawić do lodówki. W tym czasie galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Gdy sernik lekko się zetnie na wierzchu ułożyć truskawki i zalać galaretką. Wstawić do lodówki do czasu stężenia galaretki.