Spód: Do miski włóż połamaną czekoladę i masło. Ustaw nad garnkiem z parującą woda i rozpuść.
Herbatniki zmiel i wlej do nich rozpuszczoną czekoladę. Porządnie wymieszaj, przełóż do tortownicy i dociśnij do dna. Włóż do lodówki.
Nadzienie: Mleka kokosowego nie wstrząsaj ani nie mieszaj! Otwórz puszki i delikatnie łyżką zbierz śmietankę (pozostałe mleko można wykorzystać do ugotowania owsianki, jaglanki albo wlać do koktajlu).
Ubij śmietankę, następnie dodaj jogurt, serek i cukier. Wymieszaj i podziel na 3 mniej więcej równe części.
Do pierwszej dodaj 4 łyżeczki rozpuszczonej, lekko przestudzonej żelatyny. Przełóż na wcześniej przygotowany spód. Schowaj do lodówki.
Do drugiej dodaj odsączone z soku i zmiksowane maliny + 5 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny. Wyłóż na masę śmietankową (upewni się tylko czy masa śmietankowa zdążyła zastygnąć).
Do trzeciej dodaj odsączone z soku i zmiksowane jagody + 5 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny. Wyłóż na malinową masę. Przechowuj w lodówce do 4 dni. Przed podaniem możesz udekorować tort wiórkami kokosowymi i owocami.
- Przepisy
0 komentarzy
Tort na zimno "Cztery Smaki"! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.