Wykonanie:
1. Podane składniki na ciasto zagniatamy. Dzielimy na dwie części i wykładamy na blaszki (zwykłej wielkości). Oba ciasta przesmarowujemy powidłami. Ubijamy białka i do ubitej piany dosypujemy cukier. Miksujemy, aż cukier sie rozpuści, a następnie wykładamy na dwie blachy. Drobno posiekane orzechy wysypujemy na pianę. Ciasta pieczemy w 180 stopniach, przez około 30 - 40 minut. Sprawdzamy kiedy ciasto będzie dobre.
2. Przygotowujemy krem budyniowy. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.
3. Gdy ciasta przestygną, na jedno z nich wykładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim ciastem.
SMACZNEGO!