Przygotowanie:
Sos tzatziki:
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie dokładnie odcisnąć z soku.
W miseczce połączyć jogurt naturalny z ogórkami, sprasowanym czosnkiem, posiekanym koperkiem, oliwą, solą oraz pieprzem.
Przygotowanie:
Paluszki rybne przygotować wg wskazówek na opakowaniu.
Tortillę lekko podgrzać na patelni lub w mikrofali.
Przygotowanym sosem posmarować tortillę pozostawiając 1/3 część nieposmarowaną, tą od spodu.
Na sosie ułożyć sałatę, paluszki rybne (po 3 szt.), pokrojoną w paski paprykę i zawinąć w rulon- zaczynając od spodu, a następnie boki.
Owinąć w folię lub papier, by wygodnie się trzymało.
Owinąć w folię lub papier, by wygodnie się trzymało.
Smacznego! :)