Sposób przygotowania:
Jajka i słodzik/cukier miksujemy na gładki krem-piankę - ok. 10-15min. Kiedy uzyskamy jedwabistą, lekka konsystencję, dodajemy mąkę i wszystko bardzo delikatnie mieszamy metalową łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180*C, blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i wylewamy na nią porcję ciasta, bez rozprowadzania go na boki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10 minut, aż się zarumieni. Od razu po wyjęciu biszkopt ostrożnie składamy
na pół i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem przygotowujemy piankę. Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzoną śmietankę i białka jajek, ubijamy je na najwyższych obrotach na sztywną piankę, w między czasie dodając od smaku słodzik/cukier. Brzoskwinię obieramy i na ile się da - kroimy w kostkę :) Kiedy biszkopty ostygną wypełniamy je pianką i dekorujemy brzoskwinią!
Smacznego :)