Przepis:
Ciasteczka wraz z nadzieniem umieszczamy w blenderze i miksujemy. Zmiksowane ciasteczka przekładamy do miski, dodajemy do nich rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany spód umieszczamy w wysmarowanej masłem tortownicy.
Do schłodzonej szklanej miski wlewamy zimną śmietankę i miksujemy do momentu aż śmietanka będzie sztywna. Następnie dodajemy serek, masło orzechowe i miód - całość miksujemy na najniższych obrotach aż uzyskamy gładką masę. Przekładamy gotową masę serową na przygotowany wcześniej spód i wyrównujemy jej powierzchnię za pomocą szpatułki. Wierzch ciasta posypujemy orzeszkami ziemnymi oraz pokrojonymi cukierkami reese's. Całość obwijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalki na minimum 3 godziny. Ciasto należy wyciągnąć ok. 10 minut wcześniej z zamrażalki przed jego podaniem. Wierzch ciacha polecam ozdobić smakowitym karmelowym sosem.
SMACZNEGO!