Sposób wykonania:
Nasiona lekko podprażyć na patelni, banana rozgnieść widelcem. Następnie banany i nasiona połączyć z pozostałymi kladnikami. Dwie keksówki o wymiarach 30 x11 wyłożyć papierem do pieczenia i przełoży masę. Wierzch wyrównać i docisną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec ok 25-30 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjąć wraz z papierem do pieczenia lekko przestudzić, i jeszcze ciepłe pokroić na batony. Polać 1/2 przygotowanej czekolady i posypać żurawiną. Gdy pierwsza warstwa zastygnie polać druga warstwę .Przechowywać w szklanym pojemniku do 3 dni.
Polewa:
Mleko doprowadzić do wrzenia, wrzucić pokrojoną czekoladę oraz miód. Odstawić na 2 minuty, po tym czasie dokładnie wymieszać. Na koniec dodać masło i ponownie wymieszać. Czekolada będzie dość płynna, zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.