Sposób przygotowania:
1. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i wkładamy ją do woreczka foliowego. Robimy w nim niewielkie nacięcie i wyciskamy małe kropelki. Będą to pestki do arbuza.
2. Przygotowujemy ciasto. Ubić białka z cukrem i dodać żółtka. Wkładać stopniowo masło, mąkę, aromat (opcjonalnie) i proszek do pieczenia, miksujemy do osiagnięcia gładkiej masy, dodajemy barwnik. Możemy dodać 1-2 łyżki mleka, jeśli masa będzie bardzo gęsta. Na końcu wsypujemy większą część "czekoladowych pestek", mieszamy i wykładamy masę na przesmarowaną tłuszczem tortownicę.
Pieczemy w 180 stopniach, przez ok 25 minut.
3. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy żółtka, sok z cytryny oraz 5 łyżeczek śmietany lub mleka. Dobrze by było, gdyby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową, gdyż krem mógłby się zważyć. Krem dzielimy mniej więcej na równe części. Do jednej dodajemy barwnik
czerwony, do drugiej zielony.
4. Wierzch ciasta smarujemy czerwoną masą i obesypujemy "czekoladowymi pestkami", boki dekorujemy zielonym kremem.
Smacznego! :)