Sposób wykonania:
Suszone śliwki namoczyć w winie odstawić na noc, aż śliwki wchłoną cały płyn.
Kilka śliwek pozostawić w całości do ozdobienia, a resztę posiekać.
Twaróg 2-krotnie zmielić w maszynce bądź dokładnie zmiksować w blenderze (ja zawsze wybieram tą drugą opcję- jest dużo szybciej).
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z twarogiem.
Do masy przesiać kakao, dodać wyskubane ziarenka z laski wanilii oraz posiekane śliwki i wymieszać, a na koniec ubić kremówkę i połączyć z całością.
Żelatynę namoczyć, odstawić na 5 minut, a następnie podgrzać do rozpuszczenia i po lekkim przestudzeniu wymieszać z masą.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia/folią tortownicy (średnica 19 cm) i odstawić na minimum 2-3 godziny do stężenia.
Wierzch polać ostudzoną polewą i ozdobić śliwkami.