Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Nektarynki kroimy na małe kawałki.
W jednej miseczce łączymy ze sobą składniki suche: mąkę, cukier, sodę i sól, w drugiej łączymy składniki mokre: masło orzechowe, jajko, miąższ wanilii i mleko. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy krótko do połączenia składników.
Papilotki wypełniamy do 1/2 wysokości, wrzucamy połowę nektarynek, przykrywamy łyżeczką ciasta i rozkładamy pozostałe owoce. Wierzch muffinek posypujemy nasionami słonecznika.
Babeczki pieczemy 20 min, po wyciągnięciu z piekarnika obsypujemy cukrem pudrem.
Są bardzo smaczne zarówno pierwszego dnia jak i kolejnego.
Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Super śniadaniowe muffiny z nektarynkami. Musisz spróbować! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.