Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z drożdżami i cukrami, dodać śmietanę i pokrojone drobno masło lub margarynę.
Zagnieść ciasto, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia ponownie krótko wyrobić ciasto, podzielić na pięć części .
Każdą część rozwałkować podsypując mąką na cienki placek a następnie podzielić na osiem równych części.
U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę nadzienia, zawinąć w rulonik i uformować rogalik, przysuwając rogi rulonu do siebie.
Gotowe rogaliki układać na wyłożonych papierem blachach.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni C do momentu aż się zarumienią.
- Przepisy
0 komentarzy
Pyszne rogaliki z nadzieniem! Nikt się im nie oprze! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.