Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku kokosowym wymieszanym z wodą z 1 łyżką cukru. Odstawiamy aż się spieni. Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Mąkę przesiewamy do miski ze szczyptą kardamonu, robimy wgłębienie i wlewamy mleko, stopioną i ostudzoną margarynę. Mikserem lub ręcznie wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min lub do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto odgazowujemy, a następnie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy. Z ciasta wycinamy kwadraty o wymiarach 10x10 cm. Na każdy kawałek ciasta układamy plaster ananasa lekko odsączonego z zalewy. Na ananasie kładziemy łyżeczkę gęstego twarożku i posypujemy wiórkami kokosowymi. Brzegi ciasta zlepiamy i formujemy kwadrat. Brzegi ciasta składamy pod spód. Wierzch bułek smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy odrobiną wiórków kokosowych. Tak przygotowane bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200° przez ok. 20-30 min. Przed podaniem bułki można posypać cukrem pudrem lub polać polewą z białej czekolady.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Koperty drożdżowe z ananasem (potrójnie kokosowe!) [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.