Forma okrągła o ∅20cm
Spód:
Piekarnik nastawiamy na 150°C. Formę wykładamy papierem do pieczenia.
1/3 szklanki miazgi migdałowej
1/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
90g zimnego masła (pokrojone w mniejsze kawałki)
Wszystkie składniki wyrób w malakserze lub dłońmi. Konsystencja ma przypominać kleistą bułkę tartą. Wyłóż dno tortownicy i dociśnij palcami. Piecz około 15 minut, do zrumienienia ciasta.
Cynamonowy dodatek:
1/2 szklanki brązowego cukru
4 łyżeczki cynamonu
1/3 szklanki stopionego i wystudzonego masła
Wszystkie składniki wymieszaj razem i odstaw.
Masa serowa:
1,5 szklanki serka kremowego np. Philadephia lub twarogu na sernik
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka pełnotłustego
80ml śmietany kremówki
3 jajka
3 łyżki mąki kukurydzianej
Nastaw piekarnik na 180°C.
Spód:
Piekarnik nastawiamy na 150°C. Formę wykładamy papierem do pieczenia.
1/3 szklanki miazgi migdałowej
1/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
90g zimnego masła (pokrojone w mniejsze kawałki)
Wszystkie składniki wyrób w malakserze lub dłońmi. Konsystencja ma przypominać kleistą bułkę tartą. Wyłóż dno tortownicy i dociśnij palcami. Piecz około 15 minut, do zrumienienia ciasta.
Cynamonowy dodatek:
1/2 szklanki brązowego cukru
4 łyżeczki cynamonu
1/3 szklanki stopionego i wystudzonego masła
Wszystkie składniki wymieszaj razem i odstaw.
Masa serowa:
1,5 szklanki serka kremowego np. Philadephia lub twarogu na sernik
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka pełnotłustego
80ml śmietany kremówki
3 jajka
3 łyżki mąki kukurydzianej
Nastaw piekarnik na 180°C.