Kurczak:
Pierś oczyścić, pokroić i natrzeć sosem sojowym, oliwą oraz przyprawami, a następnie zgrillować na patelni grillowej bądź usmażyć.
W międzyczasie przygotować kuskus.
Kuskus:
Kaszę wsypać do miseczki, zalać oliwą z dodatkiem suszonej bazylii oraz papryczki, a następnie zalać wrzątkiem (0,5 cm ponad kaszę) i odstawić na 5-7 minut.
Kiedy kasza nasiąknie płynem, doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny do smaku.
Składanie:
Gotową kaszę wymieszać z pomidorkami koktajlowymi, kurczakiem i posypać podprażonym (na suchej patelni do lekkiego zarumienienia) słonecznikiem i sezamem.
Ozdobić świeżymi listkami bazylii.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Bazyliowy kuskus z pomidorami, kurczakiem i chrupiącymi ziarnami [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.